blancoo-logo-350px
Foto: Frank Hanswijk

Blij van Blijstroom

Blij van Blijstroom

Blijstroom is een coöperatie van Rotterdammers die keihard werk maakt van een energieneutrale stad. Onverschrokken en onvermoeibaar. Maar vooral blij. Blij met de mogelijkheden die zonne-energie Rotterdammers nu al biedt bouwt Blijstroom dak voor dak, straat voor straat aan een nieuwe coöperatieve vorm van energie opwekken.

Hoe pakken we het aan?

Blijstroom vroeg Blancoo een campagne te ontwikkelen om meer naamsbekendheid en leden te krijgen. Maar Blijstroom had nog geen duidelijke profilering. Daarom zijn we begonnen bij de basis; de why, how en what. Waar staat Blijstroom in het energie-opwek landschap? Wat doen ze nog meer behalve zonnepanelen op daken leggen? En hoe verhoudt Blijstroom zich tot energiepartner Qurrent?

De why, how en what.

De eerste merkwaarden sessie werd gevolgd door een tweede; we vertelden het verhaal van Blijstroom in een pakkende corporate story. Daarna zijn we aan de slag gegaan met de branding. Blancoo gaf Blijstroom een opgewekt gezicht en een Rotterdamse tone of voice. Hiervoor werkte Blancoo samen met fotograaf Frank Hanswijk ( alle merkfoto’s op deze pagina), Hedde Meima voor de copy en VGWdesign voor de sitebouw.

Het verhaal

van Blijstroom

Storytelling is belangrijk in de communicatie van Blijstroom. Mensen zijn sociale wezens, en verhalen, metaforen in het bijzonder, helpen om je doelgroep te inspireren en overtuigen. Een goede corporate story schrijven is een geweldige team effort. Daarna moet je het ook krachtig voor het voetlicht zien te brengen. In de corporate story sessie werd aan beide skills gewerkt, samen met copywriter Maarten Hamelink. Hedde Meima heeft de teksten voor de website geschreven.

Het enorme voordeel van het samen schrijven aan je corporate story is dat er veel ruis wordt weggewerkt. Met het team zoek je heel gericht naar de woorden die voor jouw organisatie typerend en je doelgroep aanspreken.

BEELD

schrijf je in op de nieuwsbrief

VOLG ONS OP

MAIL

CONTACT

0619 598 987
DRIEVRIENDENSTRAAT 26
3014 JS ROTTERDAM

Contact

Laat je mail achter, dan nemen we zsm contact met je op.

Start typing and press Enter to search